FESTIVAL OF NINE LESSONS AND CAROLS, druk bezocht, de start van een kersttraditie in Overveen!

Op 16 decemeber schreed de Martinus Cantorij, met Choirmaster Paul Waerts, de kerk van Overveen in, met brandende kaarsen in de hand en onderwijl zingend het prachtige ‘Once in a Royal David’s city’.
De oorsprong van een Festival of Nine Lessons and Carols gaat terug naar Engeland en kent inmiddels een traditie van 125 jaar! Allerlei mooie Engelse kerstliederen werden gezongen, de bezoekers konden ook een aantal liederen meezingen, het werd afgewisseld met negen korte lezingen over de aankondiging van Jezus’ geboorte. Met als gastpredikant hulpbisschop Mgr. J. Hendriks. De kerk was vol en iedereen vond het prachtig, dit is de start van een kersttraditie in Overveen!

2 MBMartinuscantorij in Zuiderkerk2 Foto Arnold de Greeuw (003)

Geef uw reactie