9 sept Open Monumentendag: ruim 60 mensen bezochten de Kerk Overveen en de Bisschopskelder en zagen bijzonder kleed uit 1860 in de kerk

De kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, Korte Zijlweg 7 te Overveen ontving op zaterdag 9 september ruim 60 mensen die een rondleiding kregen en o.a. uitleg kregen over het prachtige kleed dat voor het Hoogaltaar ligt. Dit kleed stamt uit 1860 en is geknoopt door Wilhelmina Huijsser-Gompertz, overgrootmoeder van één van onze parochianen.
Alleen met hele speciale gelegenheden wordt dit kleed in de kerk getoond (zodat het zo lang mogelijk in goede staat blijft) u ziet de Ark van Noach en nog veel meer.

In de Bisschopskelder (rk kerkhof Overveen, gelegen naast de kerk) liggen een aantal bisschoppen begraven uit het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Deze bijzondere grafkelder was te bezichtigen tijdens Open Monumentendag!

Geef uw reactie