DROMEN BESTAAN!

De J.C. Ruigrokstichting bestaat dit jaar veertig jaar. Deze goede doelenstichting had ter ere van dit heuglijke feit een “droomactie” in het leven geroepen. Allerlei clubs, stichtingen en verenigingen op sociaal, cultureel, religieus gebied konden een “droomidee” indienen op het gebied van Natuur en Milieu, Sport, Religie, etc. Het droomidee moest in de vorm van een plan worden ingediend dat aan allerlei voorwaarden moest voldoen en goed in elkaar moest zitten.

De BOAZ-parochies hebben zo’n plan ingediend. Pastor-diaken Gert Jan van der Wal en Henriëtte Maasen (die zeer veel doet voor de erkende asielzoekers/statushouders die wonen in Dennenheuvel, Bloemendaal) hadden de droom om vijftig statushouders in staat te stellen tot gezinshereniging. Dit plan kwam door de voorronde, dit was al een hele prestatie, want 272 goede doelen kwamen niet door de eerste ronde heen.

Op zaterdag 6 mei vond de prijsuitreiking plaats. Zouden de BOAZ-parochies tot de gelukkigen behoren?
En ………. ja hoor, Gert Jan en Henriëtte konden één van de zes prijzen in ontvangst nemen. Die prijs bestaat uit een donatie van 50.000 Euro. Hiervoor zullen vliegtickets worden gekocht voor de partners en kinderen van vijftig erkende asielzoekers (die van slechts 58 Euro per week dit onmogelijk zelf zouden kunnen betalen).

De echte gelukkigen zijn de vijftig statushouders en hun gezinnen …. hun droom komt uit: eindelijk gezinshereniging in een veilig land!

Henriëtte en Gert Jan: grote dank aan jullie voor jullie inzet en het indienen van een goed plan!

HELE GROTE DANK aan de J.C. RUIGROKSTICHTING en hartelijke felicitaties aan hen met hun veertigjarig jubileum!

pastoor Bart Putter

Kijk ook op http://www.jcruigrokstichting.nl/