Drukbezochte BOAZ-viering op 17 september 2017 in de kerk te Overveen

“Vergeven, verbinden en elkaar ontmoeten”

Zo’n 230 mensen bezochten deze viering. Geweldig om de kerk van Overveen te zien vullen met zoveel parochianen van de vier BOAZ-kerken. Ook waren er aardig wat kinderen aanwezig voor de kinderkerk en crèche in de Regenboogzaal. Het koor Cantate Domino was voltallig aanwezig om de mooie mis van Hayden te zingen.
Pastoor Bart Putter sloot aan bij de lezingen en wij konden nadenken over het begrip vergeven van de medemens. Niet altijd makkelijk, maar zo nodig in ons bestaan, kwijtschelden en vergeven, de Bijbel geeft ons zoveel wijsheden!

Belangrijke gast was de nieuwe burgemeester van de gemeente Bloemendaal, de heer Roest. Pastoor  Bart had hem uitgenodigd na zijn installatie als burgemeester. Dit was een van zijn eerste bezoeken aan de inwoners van de gemeente.  Afkomstig uit Laren en bereid om de moeilijke taak van burgemeester in onze gemeente op zich te nemen. Hij schetste zijn karakter en vermogen om mensen te binden en problemen op te lossen. Deze man heeft Bloemendaal nodig. Na afloop ontmoette hij onze parochianen. Daar niet nodig om bindend op te treden!

Het meest eenvoudig is elkaar ontmoeten. Wij werden verwend met koffie, thee een hapje en dat heerlijke rozijnenbrood (met roomboter!). Goed om mensen te spreken van de BOAZ parochies. Een geslaagde zondag, mede dankzij een duidelijk draaiboek. De vrijwilligers vormen een hecht team en zijn al met elkaar verbonden en vergeven elkaar snel.

Onze pastoor hoopt u weer te ontmoeten bij de diverse activiteiten uit het programma van het BOAZ Leerhuis.

Cor Kroon

Geef uw reactie