Eerste Heilige Communie

De Eerste Heilige Communie is het voor de eerste keer meedoen aan de tafelgemeenschap in de kerk. Na de doop is het de volgende stap in het vertrouwd raken met de kerk en het evangelie. De Eerste Communie is voor kinderen die in groep 4 of hoger zitten. Mocht uw dochter of zoon nog niet gedoopt zijn, dan is de doop een onderdeel van de voorbereiding. Het komt regelmatig voor dat door ontwikkelingen in gezinnen of andere inzichten over geloofsopvoeding oudere kinderen nog geen communie gedaan hebben. Ook zij zijn van harte welkom. We houden bij de voorbereiding dan zoveel mogelijk rekening met verschillen in ontwikkeling.

Hoe gaat eerste communie doen in zijn werk?

Je kind doet mee met elf bijeenkomsten en je begeleidt hem of haar thuis. Daar gebruiken we een leuke werkmap voor. Natuurlijk kom je een paar keer naar de kerk om het gevoel te krijgen: ja, hier zijn we thuis. Zo kan je dochter of zoon goed voorbereid meedoen met de feestelijke communieviering. Deze is op zondag 22 april 2018 om 10.30 uur in Overveen (dus niet om 11.00 uur en niet op 3 juni). Ouders bieden we de mogelijkheid om een korte geloofsoriëntatiecursus te volgen zodat je je kind goed kunt coachen. De voorbereidingsmiddagen zijn in Aerdenhout en bedoeld voor communicanten uit de parochies van Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Zandvoort en Schalkwijk. Graag aanmelden voor 20 december 2018.

Voor meer informatie of als u uw zoon of dochter wilt opgeven voor de Eerste Heilige Communie dan kan dat via het centrale secretariaat: secretariaat.boaz@outlook.com
of bel met Paula van der Voorn: 023-5277462, centrale secretariaat van ma t/m do.

Download hieronder het jaarschema van de verschillende bijeenkomsten:

624 KBJAARSCHEMA Eerste Communie 2018

Download hieronder een brief met informatie over de Eerste Communie:

233 KB20171030 Introductiebrief aan communicanten