• Dit event is voorbij.

Waarom is de Kerk eigenlijk nodig? Inleiding door priester Antoine Bodar

10 november 2016 om 20:00 - 22:00

Van God houden. Dat is voor een gelovige te doen, mits niet te veel tegenslag zich voordoet op zijn levensweg. Van de Kerk houden? Dat is een schier onmogelijke opgave geworden; want menigeen is ertoe geneigd haar alleen van de menselijke, al te menselijke kant te beschouwen, terwijl zij in zwakheid haar kracht ontleent aan Christus. De Kerk leeft niet van de luim van de dag of van de waan van de week. Zij richt zich naar Gods wil die in eeuwigheid is. Zij gaat niet mee met de tijd. Dat is niet haar roeping. Zij praat de mensen niet naar de mond, maar kijkt alleen God naar de ogen. De Kerk is voertuig van Gods genadegaven en zij zoekt naar de eenheid onder alle mensen. Daarom alleen al is zij nodig.

Napraten bij een drankje.
Aanmelden kan tot 8 nov. via secretariaat.boaz@outlook.com

Datum: