20 jan Film I, Daniel Blake, een prijswinnende film!

20 januari 2020 om 20:00 - 22:00

Gratis

Met deze film won de regisseur een Gouden Palm. Woede: Omwille van die emotie kwam hij terug op zijn voornemen om geen films meer te maken. “We moeten toch allemaal langer gaan werken”, klinkt het schamper. “Toen ik geconfronteerd werd met schrijnende verhalen over armoede, werkloosheid, falende gezondheidszorg en repressieve arbeidsbemiddeling moest ik er gewoon een film over maken.” Deze film is een sociaal melodrama waarin de Britse cineast het voor een onrechtvaardig behandelde arbeidersklasse opneemt. Vernederingen, onrecht, schaamte- en schuldgevoelens.

Daniel Blake is een 59-jarige meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Na een hartinfarct heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij maakt kennis met de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Zij heeft om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen naar een flat 450 kilometer verderop moeten verhuizen. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie, doordat ze gevangen zitten in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittanië. De film bevat humor en warmte, de personages komen authentiek over.

Maandag 20 januari, 20.00 – 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur koffie. Napraten met een drankje.
Kerk H. Drie-eenheid, Bispinckpark 1, 2061 SG Bloemendaal. Aanmelden niet nodig.

Datum:
20 januari 2020