24 feb The Eagle Huntress, een hartverwarmende film

24 februari 2020 om 20:00 - 22:00

Gratis

De 13-jarige Aisholpan volgt in haar vaders voetsporen als ze wordt opgeleid in de eeuwenoude adelaarsjagers-traditie van het gebergte in Mongolië. Haar grootste steun is haar vader Rys. Hij vertelt haar dat ze alles kan bereiken wat ze wil, als ze maar bereid is er hard voor te werken. Als ze horen dat er een nest jonge adelaars is gespot, gaan ze daar samen heen. Rys laat zijn dochter afdalen van een rots aan een touw en Aisholpan weet een van de adelaars te vangen. Thuis gekomen steekt hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken. “Je was even moedig als een man,” zegt hij vol trots. Daarna begint hij zijn dochter te trainen met haar jonge adelaar en ze doet mee aan de grote wedstrijd onder adelaarsjagers. Veel van de oude garde lachen hoorbaar als duidelijk is dat een meisje mee gaat doen. Maar dit brengt haar niet van de wijs en de wedstrijd is vol spanning en emotie in beeld gebracht. Een mooie film met schitterende beelden.

Maandag 24 februari,  20.00 – 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur koffie. Napraten met een drankje.
Kerk H. Drie-eenheid, Bispinckpark 1, 2061 SG Bloemendaal. Aanmelden niet nodig.

Datum:
24 februari 2020