• Dit event is voorbij.

9 sept Open Monumentendag: rk kerk Overveen en Bisschopskelder zijn open. Bijzonder kleed uit 1860 te zien, alleen vandaag, kom kijken!

9 september 2017 om 10:00 - 16:00

Gratis

De kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, Korte Zijlweg 7 te Overveen is op zaterdag 9 september geopend van 10.00-16.00 uur. U kunt een rondleiding krijgen en uitleg krijgen over het prachtige kleed dat voor het Hoogaltaar ligt. Dit kleed stamt uit 1860 en is geknoopt door Wilhelmina Huijsser-Gompertz, overgrootmoeder van één van onze parochianen.
Alleen met hele speciale gelegenheden wordt dit kleed in de kerk getoond (zodat het zo lang mogelijk in goede staat blijft), dus kom het zaterdag bewonderen, u ziet de Ark van Noach en nog veel meer. Onze vrijwilligers de heren Cor Kroon en Peter Speet kunnen u uitleg geven.

In de Bisschopskelder (rk kerkhof Overveen, gelegen naast de kerk) liggen een aantal bisschoppen begraven uit het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Deze bijzondere grafkelder kunt u bezichtigen tijdens Open Monumentendag!

Datum:
9 september 2017