• Dit event is voorbij.

1 okt in Zandvoort lezing over ETTY HILLESUM Middelburg 1914 – Auschwitz 1943 door Wendela Vuylsteke-Van Ravels

1 oktober 2017 om 11:30 - 13:30

Gratis

“De omstandigheden, de goede en de slechte, moet men aanvaarden, wat niet belemmert dat men zijn leven eraan kan wijden de slechte te verbeteren.” (Dagboek Etty Hillesum, vrijdag 3-7-1942)
Etty werd geboren in een Nederlands-joodse familie, kreeg bekendheid door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In haar dagboek verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog.
Etty spreekt ons nog steeds aan. Zowel haar leven als denken waren onconventioneel en zij overschreed in haar denken de toenmalige vaste denkpatronen. Haar ontwikkeling naar een zeer persoonlijk godsbegrip doorbrak volledig het traditionele beeld van die tijd en maakt haar modern en eigentijds.
Zij heeft ons iets te zeggen over onze houding tegenover het geweld en de terreur, ook in deze tijd. Haar wijsheid is tijdloos en universeel.
Wendela vertelt over Etty’s leven met de innerlijke en uiterlijke omslagpunten, haar groei in spiritualiteit.

Zondag 1 oktober, 11.30-13.30 uur (incl. pauze met drankje/hapje). Gratis toegang.
H. Agathakerk, Grote Krocht 45, 2042 LV Zandvoort.
Aanmelden graag voor 28 september via secretariaat.boaz@outlook.com

Datum: