Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

16 juni Support Haarlem Voices for London, in Overveen te horen!

16 juni 2017 om 20:15 - 21:15

Van 25 juni t/m 1 juli 2017 neemt Haarlem Voices deel aan de “London International A Cappella Choral Competition 2017”, een tweejaarlijkse internationale zangcompetitie op hoog niveau. De competitie is in 2014 opgericht door Peter Philips, dirigent van The Tallis Scholars, met als doel koren uit de hele wereld samen te brengen om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Haarlem Voices is zeer verheugd te zijn geselecteerd voor deelname. Aan het festival doen 16 koren mee uit 11 verschillende landen met Haarlem Voices als enige koor uit Nederland.

Op vrijdag 16 juni 2017 brengt Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barrett het programma ten gehore dat in London zal worden uitgevoerd, aangevuld met extra repertoire.
De combinatie van oude en nieuwe muziek staat centraal met speciale aandacht voor de muziek van Arvo Pärt. Haarlem Voices heeft gekozen voor een gevarieerd programma met verschillende muziekstijlen en klankkleuren. Van polyfone muziek van Josquin de Pres (Ave Maria) en Palestrina (Tu es Petrus) tot de impressionistische klanken van Ravel (Nicolette) en Diepenbrock (Auf hem See) en de – weer op polyfonieën geënte – muziek van Arvo Pärt (Magnificat en Tribute to Caesar). Uiteraard kan een Nederlandse compositie niet ontbreken en is gekozen voor het prachtige, sfeervolle “Je leve mes yeux” (ps. 121) van Daan Manneke.

Voor het bestellen van toegangskaarten voor dit concert: kijk op haarlemvoices.nl of verkrijgbaar aan de deur van de kerk (graag op tijd komen).

Gegevens

Datum:
16 juni 2017
Tijd:
20:15 - 21:15

Locatie

Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, Overveen
Korte Zijlweg 7
Overveen, Noord-Holland 2051 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023-5277462