Maandag 15 oktober film Whale Rider, in Bloemendaal

15 oktober om 20:00 - 22:00

Het belang van het voortbestaan van traditionele culturele waarden.
In elke generatie van een Maori-stam in Nieuw-Zeeland staat een man aan het hoofd, de Whale Rider. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai in leven. Voor het huidige stamhoofd is het onacceptabel dat een vrouw de nieuwe leider zal worden. De film vertelt hoe een jong Maori-meisje opgroeit tot held van haar stam, als blijkt dat zij de gave van de “ouden” bezit om te kunnen praten met walvissen. De film geeft een aangrijpend beeld van de spanningen tussen de Maori-cultuur en het moderne Nieuw-Zeelandse leven, maar toont ook hoe belangrijk de traditionele culturele waarden zijn voor het voortbestaan van deze gemeenschap.
Wie kijkt, begrijpt waarom deze film zoveel prijzen kreeg!

Overkoepelend thema van de film: Het begrip “generatieoverdracht” duidt op de overdracht van generatie op generatie van kernwaarden, in een steeds veranderende traditie, in ruime zin.
De “volgende” generatie heeft dikwijls een andere beleving van rituelen, zoekt naar andere vormen. Hoe gaan generaties daarmee om, hoe een weg te vinden waarbij kernwaarden vanuit de traditie overeind blijven en als uitgangspunt dienen om te handelen?

Maandag 15 oktober, 20.00-22.00 uur. Vanaf 19.30 uur koffie.
Napraten met drankje. Kerk H. Drie-eenheid, Bispinckpark 1, 2061 SG Bloemendaal. Aanmelden niet nodig.

Datum:
Tijd: