« Alle Evenementen

Maandag 26 november LION, film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De meest aangrijpende film van 2017.

26 november om 20:00 - 22:00

Gratis

De 5-jarig Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Aan het eind van de film wordt de titel duidelijk.

Overkoepelend thema van de film: Het begrip “generatieoverdracht” duidt op de overdracht van generatie op generatie van kernwaarden, in een steeds veranderende traditie, in ruime zin.
De “volgende” generatie heeft dikwijls een andere beleving van rituelen, zoekt naar andere vormen. Hoe gaan generaties daarmee om, hoe een weg te vinden waarbij kernwaarden vanuit de traditie overeind blijven en als uitgangspunt dienen om te handelen?

Maandag 26 november, 20.00-22.00 uur. Vanaf 19.30 uur koffie.
Napraten met drankje. Kerk H. Drie-eenheid, Bispinckpark 1, 2061 SG Bloemendaal. Aanmelden niet nodig.

Datum:
Tijd: