« Alle Evenementen

Maandag 4 februari FREEDOM WRITERS, een inspirerende en hoopgevende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

4 februari 2019 om 20:00 - 22:00

Gratis

Een idealistische blanke vrouw wordt lerares op een Amerikaanse middelbare school in de jaren negentig. Ze krijgt een van de slechtst presterende klassen toegewezen met kansarme jongeren van verschillende etnische afkomst. Vanuit de schoolleiding wordt Erin geadviseerd om geen al te hoge verwachtingen van haar leerlingen te hebben. Zowel de school als de mensen in haar omgeving zijn van mening dat het om domme en ongeïnteresseerde jongeren gaat. Desondanks is ze vastbesloten om haar leerlingen te laten slagen. In het begin wordt ze door hen niet geaccepteerd, maar door ongewone lesmethodes lukt het haar om het respect van de scholieren te winnen.

Overkoepelend thema van de film: Het begrip “generatieoverdracht” duidt op de overdracht van generatie op generatie van kernwaarden, in een steeds veranderende traditie, in ruime zin.
De “volgende” generatie heeft dikwijls een andere beleving van rituelen, zoekt naar andere vormen. Hoe gaan generaties daarmee om, hoe een weg te vinden waarbij kernwaarden vanuit de traditie overeind blijven en als uitgangspunt dienen om te handelen?

Maandag 4 februari, 20.00-22.00 uur. Vanaf 19.30 uur koffie.
Napraten met drankje. Kerk H. Drie-eenheid, Bispinckpark 1, 2061 SG Bloemendaal. Aanmelden niet nodig.

Datum:
4 februari 2019