Maria, Moeder van de Kerk, lezing door priester Koos Smits

25 oktober om 20:00 - 21:30

Al lange tijd werd in de litanie van Loreto gebeden: “Maria, Moeder van de Kerk, bid voor ons.”
Op Tweede Pinksterdag 2018 stelde paus Franciscus de liturgische gedachtenis in van deze Mariatitel. Aangezien Jezus één Kerk heeft gesticht, is Maria in principe ook Moeder van alle kerken en gelovigen, dus moeder van de oecumene. Aangezien de Kerk geroepen is alle mensen te verenigen, is Maria in principe, zeker als de nieuwe Eva, ook Moeder van alle volkeren. Ook in relatie tot andere kerken en andere godsdiensten (Jodendom en Islam). Het bisdom Haarlem-Amsterdam past op treffende wijze in die visie, want in Haarlem wordt Maria al eeuwen vereerd in de St. Josephkerk en in Amsterdam wordt Maria vereerd als Vrouwe van alle Volkeren.

Vrijdag 25 oktober 20.00 tot 21.30 uur. Gratis.
H. Josephkerk, Jansstraat 41, 2011 RT Haarlem. De lezing is in de Mariakapel, links naast de kerk.
Vanaf 19.30 uur koffie/thee in het Joseph-huis, links naast de Mariakapel.
Na afloop nagesprek en drankje in het Joseph-huis.

Datum:
Tijd: