« Alle Evenementen

25 sept BIJBELSE WORTELS van KERK en EUCHARISTIE, cursus door kapelaan J. van Voorst

25 september om 19:30 - 21:30

Gratis

Als katholieke christenen beseffen we wel dat de Kerk en de Eucharistie heel centraal zijn voor ons geloof en ons gelovig leven. Maar is dat wel Bijbels? In deze serie avonden gaan we in op de Bijbelse wortels van de Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk, en ook het epicentrum van het kerkelijk leven: de Eucharistie. Wat is de echte Bijbelse basis voor een kerkelijke structuur, bisschoppen, de Paus, de Eucharistie, voor hoe we de Heilige Mis vieren, voor het geloof in de Werkelijke Tegenwoordigheid en het katholieke idee van het “offerkarakter” van de Eucharistie?

We gaan die Bijbelse wortels voor Kerk en Eucharistie opzoeken, uitdiepen en in gezamenlijk gesprek ontdekken hoe wij in ons eigen geloof opgebouwd kunnen worden. U wordt meegenomen op reis, in die prachtige kathedraal van ons geloof!

Nog 5 woensdagavonden najaar 2019: 25-9, 16-10, 30-10, 6-11, 13-11-2019.
Steeds van 19.30-21.30 uur. Cursus als geheel is het sterkst, maar voor één of meer avonden ook zeker welkom!
St. Bavo Kathedraal, Leidsevaart, Haarlem. (zij-ingang plebanie Emmaplein, lezing in Grote Zaal).
Vrijwillige bijdrage.

Datum: