• Dit event is voorbij.

Zondag 18 nov De kracht van de liefde gaan toelaten: lezing over Thomas Merton door Wendela Vuylsteke-van Ravels

18 november om 14:00 - 16:00

Gratis

Thomas Merton, een moderne mysticus, die een gids kan zijn voor ons innerlijk leven anno 2018.

“Laat u geen leraar noemen, want één is uw leraar: de Christus” Mt. 23,10.

Willen we Merton op een dieper niveau leren kennen dan is het goed om enkele van zijn eigen woorden tot ons te laten doordringen. In het volgende geeft hij aan wat voor hem het wezenlijke is om hem – en natuurlijk ieder mens – echt te leren kennen:

“…als je mij wilt leren kennen, vraag me dan niet waar ik woon, of wat ik graag eet, of hoe ik mijn haar kam, maar vraag me waar ik voor leef, tot in details, en vraag me wat, volgens mij, me weerhoudt om volop te leven voor datgene waar ik voor leef.”

Happiness is not a matter of intensity but of balance, order, rhythm and harmony.”

In de lezing gaan we in op het leven en op het gedachtengoed van de Frans-Amerikaanse monnik en schrijver Thomas Merton (1915-1968) dat al zoveel mensen in Oost en West in vervoering bracht en dat ons nog steeds kan inspireren.
Wendela Vuylsteke is een begenadigd spreekster en is al een aantal keren te gast geweest om een lezing te geven in de BOAZ-parochies, waarna de bezoekers geïnspireerd huiswaarts keerden.

Zondag 18 november 14.00 – 16.00 uur (incl. pauze)
H. Antoniuskerk, Sparrenlaan 9,  2111 AE Aerdenhout.
Aanmelden voor 15 november via
secretariaat.boaz@outlook.com