« Alle Evenementen

Zondag 24 maart Abt Gerard Mathijsen vertelt over Benedictijns leven – De abdij van Egmond

24 maart om 14:00 - 16:00

Gratis

Met een onderbreking na de reformatie is in Egmond al meer dan duizend jaar een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden die dagelijks bidt en werkt en in leven en werken ervan getuigt hoe goed een leven met God is. De Sint-Adelbertabdij is een leefgemeenschap van mannen die het evangelische ideaal van Gods koninkrijk – de heerschappij van Gods liefde – in hun leven zoeken te realiseren. Zij betrachten dit in een leven van broederlijke liefde, een leven dat gericht is op gebed en onderlinge dienstbaarheid. Toch is de missie van de gemeenschap niet alleen God en elkaar te dienen maar ook daarvanuit naar buiten te getuigen van de ruimte die deze manier van leven geeft.
De Abt, broeder Gerard Mathijsen, wil ons meenemen in de spiritualiteit van het Benedictijns leven, en zal vertellen over verleden, heden en toekomst van de abdij van Egmond.

Zondag 24 maart van 14.00-16.00 uur.
H. Agathakerk, Grote Krocht 45, 2042 LV Zandvoort.
Aanmelden niet nodig. Gratis toegang.

Datum:
Tijd: