Beatrixschool bezoekt de kerk in Overveen

Op maandagochtend 3 april 2018 bezochten alle groepen (ruim 400 leerlingen) van de Beatrixschool (openbare school gelegen aan het Blinkertpad, Haarlem), begeleid door hun juffen en meesters de kerk in Overveen. In het kader van het thema “Cultuur” waren ze gekomen om te luisteren naar een orgelconcert door organist Erik-Jan Eradus. Hij had een speciaal interessant kort programma voor hen samengesteld en hij gaf uitleg aan hen. Op een groot scherm konden ze zien hoe hij boven op het orgel speelde. Aan het slot speelde hij het Wilhelmus.
In 2017 hadden een aantal groepen van de Beatrixschool de kerk ook bezocht. Dat was in het kader van het thema “Religie”. De kinderen kregen toen een rondleiding in de kerk door vrijwilliger Cor Kroon, die heel veel dingen over de kerk wist te vertellen en o.a. het mooie doopvont liet zien.