Communicantjes bezoeken de Kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo

Op zondag 15 april bezochten een aantal communicantjes met hun ouders de Kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo, een bedevaartsplaats. Kapelaan Nars Beemster ontving de ouders en de kinderen in het ‘Oesdom’ en vertelde het wonderlijke verhaal over het ontstaan van de Bedevaartplaats. Daarna wandelden we door het park naar het Julianaklooster. In de kapel van het Julianaklooster vertelde de kapelaan over de prachtige glas-in-lood-ramen. Daarin waren  wonderen te zien die ooit gebeurd waren met Heilige Communie, met “de verborgen Jezus”. Aansluitend mochten de kinderen een puzzeltocht doen in het park die eindigde bij ‘Het Putje’ met het heilige water. Na het drinken van het water werd er een kaarsje opgestoken in de mooie Mariakapel. Ter afsluiting van de middag werd in de grote kapel met de ouders en de kinderen een heuse kaarsenprocessie gelopen om Maria te eren met het lied van Onze Lieve Vrouw ter Nood, dat gezongen werd op de melodie van Te Lourdes op de bergen. Het was een mooie en leerzame middag.

De kinderen en hun ouders vonden het een boeiende middag en ze vonden het een mooie aanvulling op de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie, die de kinderen op zondag 22 april om 10.30 uur tijdens een feestelijke viering in de kerk te Overveen zullen ontvangen. Er zijn dan 17 communicantjes en hopelijk zit de kerk dan vol met familie en vrienden om deze feestelijke gebeurtenis mee te maken.