De communicantjes stellen zich voor!

Op zondag 4 februari waren er heel wat kinderen in de kerk te Overveen. Het was namelijk de viering waarin de kinderen die hun Eerste Heilige Communie gaan doen zich voorstelden aan de mensen in de kerk. De ouders en broertjes en zusjes en soms ook opa’s en oma’s en tantes/ooms van de communicantjes waren aanwezig.

In de kerk waren de “grote paspoorten” van de communicantjes opgehangen, die zij thuis hadden gemaakt. De kinderen hadden er veel werk van gemaakt en er was van alles op te zien. Natuurlijk hun naam, hun ouders en broertjes en zusjes, hun huisdieren en hobby’s en op welke school ze zitten, van alles stond erop geschreven, versierd met foto’s en tekeningen.

Kapelaan Nars Beemster vroeg drie kinderen naar voren om over hun paspoort te vertellen, terwijl de misdienaar het paspoort omhoog hield.

Floor heeft twee zussen en een zusje, ze houdt van dieren en ze hebben 2 honden, Pip en Charly, ze vindt paardrijden leuk en hockey. Op een foto staat het hele gezin en haar vader heeft een prachtig pak aan met kerstbomen en sterren erop: die foto is vast met Kerstmis genomen!

Ted is een stoere jongen met heel veel hobby’s: voetbal, schaatsen, midgetgolf, zwemmen, gamen, sporten en lego. Hij is zelfs in Legoland geweest. Ted heeft twee grote zussen en hij wil later politieagent worden. “Mijn wens is voor alle kinderen speelgoed”.

Olivia vindt het leuk vindt om buiten te spelen, ze houdt van schaatsen en zit op een ponyclub. Ze heeft veel foto’s van haar familie en van haar vrienden opgeplakt en ze houdt van pizza, plakrijst en patat en het allermeest houdt ze van ……….. ijsjes! Later wil Olivia filmmaker worden. Haar wens is “dat mensen die ziek zijn snel beter kunen worden”.

Daarna mochten de andere communicantjes naar voren komen en zich voorstellen met hun naam, uit welke plaats ze komen en uit wat voor een gezin. Veel kinderen hebben een grote broer of zus en ook nog een broertje of zusje. Ook deze communicantjes hebben mooie namen: Anton, Elise, Daniel, Emilia, Floortje, Jessica, Julie, Juliano, Juvanni, nog een Julie, Lieke, Sam, Mark en Zeger!
Twee van de zeventien communicantjes waren helaas afwezig door de griep, maar iedereen kon wel hun prachtige paspoorten in de kerk zien hangen.

Een vader las het Bijbelverhaal van Samuel (zie onderaan) voor en daarna gaf kapelaan Beemster uitleg over het verhaal. De kinderen hebben ook nog een prachtig lied gezongen: “Je bent een parel in God’s hand”. Dit hadden ze geoefend tijdens de eerste vier kinderbijeenkomsten, waarbij kapelaan Nars hen altijd op de gitaar begeleidt. In de kerk had hij de gitaar niet bij zich, want hij heeft dan zijn mooie kazuifel aan en dan is het een beetje moeilijk gitaar spelen.
Het was een mooie viering, begeleid door organist Paul Waerts en twee zangers.
De kinderen bereiden zich nu voor op de veertigdagen tijd naar Pasen toe. Er komt nog een aantal kinderbijeenkomsten, waar ze heel veel leren van kapelaan Nars en waar ze nog meer mooie liedjes gaan repeteren, die ze op de grote dag, 22 april in de kerk te Overveen, gaan zingen. Dat is de dag waarop zij hun Eerste Heilige Communie gaan doen!

We hopen dat op 22 april om 10.30 uur veel gezinnen en families komen, en ook de gewone parochianen, zodat de kinderen en hun ouders zich welkom voelen in onze BOAZ-parochiegemeenschap!

Het Bijbelverhaal van Samuel
Lang geleden was er eens een kleine jongen. Hij heette Samuel. Samuel woonde niet in een gewoon huis, maar in de tempel van God. In de tempel was ook een priester. Zijn naam was Eli. Eli was al oud en bijna blind. Op een avond lag Samuel te slapen in de tempel. Plots schrok hij wakker, want iemand riep: “Samuel! Samuel!” Vlug stond Samuel op en ging naar Eli en hij zei: “Hier ben ik wat kan ik voor u doen”.
“Niets”, zei Eli, “want ik heb je niet geroepen. Ga maar weer slapen jongen. Dat deed Samuel. Maar, niet veel later, hoorde Samuel opnieuw roepen: “Samuel! Samuel!” Samuel sprong overeind en ging naar Eli en zei:  “Hier ben ik”.
“Dat zie ik”, zei Eli, “maar ik heb je niet geroepen, ga maar weer slapen.” Dat deed Samuel, maar opnieuw hoorde hij: “Samuel!” “Samuel!” En opnieuw ging Samuel naar Eli. Eli  lachte en zei:  “Ik denk dat je droomt. Ga maar lekker slapen jongen”. Maar toen bleef Samuel wakker en jawel hoor, weer hoorde hij de stem die riep: “Samuel! Samuel!”
Snel riep Samuel naar Eli en zei: “Ik heb niet gedroomd maar toch weer de stem gehoord”. Toen zei Eli: “Dan is het God die je roept. Zeg de volgende keer: Heer uw dienaar luistert.”