Expositie 90 jaar Agathakerk: Expressie van verstilde emotie!

Op 1 juli vond de feestelijke opening plaats van de expositie “Expressie van verstilde emotie” in de H. Agathakerk te Zandvoort, vanwege het 90-jarig bestaan van deze prachtige kerk.
De expositie is gratis te bezichtigen t/m 8 september 2018, op woensdagen van 13.30 tot 15.30 uur, op zaterdagen van 13.30 tot 16.30 uur en op zondagen van 11.00-13.00 uur.
Met deze tentoonstelling brengt de 90-jarige Agathakerk een eerbetoon aan Pierre Cuypers jr., de ontwerper-architect en aan Lambert Lourijsen, mozaïek-kunstenaar en glazenier.
Ook Keizerin Sissi heeft deze kerk bezocht toen zij in Zandvoort was. Haar handtekening, evenals die van de familie Cuypers, is te zien op deze tentoonstelling in het gastenboek van de parochie. Daarnaast is ook een door haar geschonken kazuifel te bewonderen.