Twee leden in de Orde van Oranje Nassau in de H. Agathakerk

Op zondag 1 juli vierde de Agathakerk van Zandvoort haar 90-jarig bestaan en er werd nog iets gevierd: twee vrijwilligers ontvingen een lintje en werden leden in de Orde van Oranje Nassau!
De Zandvoortse burgemeester Niek Meijer hield een indrukwekkende toespraak waarin hij de volgende personen naar voren riep. Zij waren totaal verrast toen zij hoorden dat zij tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd:

Jan Akerboom, voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Agathakerk. Hij was heel lang vice-voorzitter van het Zandvoortse kerkbestuur en sinds 2014 was hij een gewaardeerd lid van het BOAZ-bestuur. Door zijn kerkelijke bestuurservaring gaf hij vele goede adviezen. Hij was ook één belangrijke motor achter de prachtige verbouwing van 10 jaar geleden. Ook werkte hij na zijn pensionering als wiskundeleraar nog door aan het Luzac-college, waar hij zorgde dat de leerlingen werden bijgespijkerd in wiskunde zodat zij alsnog hun eindexamen behaalden of aan hun gewenste vervolgopleiding konden gaan studeren. Jan was een zeer kundige en vooral zeer geliefde leraar.

Johan Lehman, voor zijn jarenlange werk als vrijwilliger voor de Agathakerk. Hij was jarenlang de penningmeester en zijn accuratesse, inzet en toewijding zorgden ervoor dat de financiën elk jaar weer klopten. Hij zorgde voor betaling van de rekeningen en de verantwoording van de jaarlijkse opbrengst van de Actie Kerkbalans. Ook zingt hij al heel lang in het mooie Agathakoor, hij heeft een prachtige basstem en zingt ook wel eens als solist. Ook dirigeert hij het rouw- en trouwkoor en valt in als de vaste dirigent van het Agathakoor verhinderd is. Daarnaast valt Johan ook in als dirigent bij diverse koren in Zandvoort.

Het mooie oranje lintje werd opgespeld, hun echtgenotes kregen een mooi boeket en ook pastoor Putter sprak hen vol lof toe en bedankte hen voor alles wat zij voor de Agathakerk hebben gedaan. En nu begreep Johan ook waarom zijn lieve vrouw voor de viering er zo op had aangedrongen om zijn mooiste pak aan te doen!
Beste Jan en Johan: ook namens de BOAZ-parochies hartelijk gefeliciteerd met jullie welverdiende Ridderorde.