The Missionary School: ben je ouder dan 18 jaar, misschien is dit dan iets voor jou?

The Missionary School:
Weet jij al wat voor rol je wilt gaan vervullen in de samenleving? Hoe gaat de toekomst van de kerk er uit zien? En wat hebben deze twee vragen met elkaar te maken? Dat ga je ontdekken in de The Missionary School, waar ontwikkeling van vaardigheden voor je professionele leven en je geloofsverdieping samenkomen. Een kans voor jou om te werken aan jouw missie.

Een traject voor jou
Ben jij een jongere en 18 jaar of ouder? Dan willen wij jou de kans en ruimte bieden om je te verdiepen in je geloof en je te ontwikkelen als leider? De verdieping biedt jou een diepere vorming voor een serieuze groei in het katholieke geloof. Je leert de Heilige Schrift begrijpen in de context van de sacramenten en traditie. Je begrijpt in de kern wat en hoe we geloven, vieren en hoe je in de dagelijkse praktijk je geloof kan toepassen en doorgeven. Tijdens de training bespreken we lastige thema’s in het licht van Jezus’ Evangelie. Daarnaast leren jongeren wat missie is en wat de essentiële kenmerken daarvan zijn. Als leider zijn zij na deze training in staat om proactief te handelen en op een respectvolle wijze hun omgeving mee te krijgen. Verder weten zij hoe je een project opzet, structureert en beheert om samen met een team de gewenste resultaten te behalen.

Na de training gaat de focus verschuiven naar de missie en ga je aan de slag in een lokale parochie om daar het tiener- en jongeren werk te ondersteunen.

Wie zoeken wij?
Voor The Missionary School zoeken wij jongeren die hun relatie met God willen versterken en zich willen inzetten voor de kerk en haar toekomst. Als je open staat voor wat de kerk ons leert en hier meer over wilt ontdekken en ook een hart hebt voor jongeren dan ben jij degene die bij The Missionary School past.

Heb je interesse gekregen of wil je meer informatie? Neem contact op met ons voor een gesprek met Matthijs of Carolien van Jong bisdom Haarlem.

info@jongbisdomhaarlem.nl of bel naar 023-5112636

JOUW MISSIE = ONZE MISSIE