Zondag 24 maart Lezing over Benedictijns leven – de Abdij van Egmond, van 14.00-16.00 uur in de Agathakerk in Zandvoort

In Egmond is al meer dan duizend jaar (met een onderbreking na de reformatie) een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden die dagelijks bidt en werkt èn in leven en werken ervan getuigt hoe goed een leven met God is. De Sint-Adelbertabdij is een leefgemeenschap van mannen die het evangelische ideaal van Gods koninkrijk – de heerschappij van Gods liefde – in hun leven zoeken te realiseren. Zij betrachten dit in een leven van broederlijke liefde, een leven dat gericht is op gebed en onderlinge dienstbaarheid. Toch is de missie van de gemeenschap niet alleen God en elkaar te dienen maar ook daarvanuit naar buiten te getuigen van de ruimte die deze manier van leven geeft.
De Abt van Egmond, broeder Gerard Mathijsen is helaas verhinderd. Wij hebben Matthieu Wagemaker bereid gevonden om  deze lezing te houden. Hij is zeer bekend met de Abdij van Egmond. Hij wil ons meenemen in de spiritualiteit van het Benedictijns leven, en zal vertellen over verleden, heden en toekomst van de abdij van Egmond.

Zondag 24 maart van 14.00-16.00 uur (incl. pauze)
H. Agathakerk, Grote Krocht 45, 2042 LV Zandvoort.

Aanmelden niet nodig. Gratis toegang.