Caritas bijeenkomst van het Bisdom: belangeloze inzet voor de naaste!

Caritas van het Bisdom organiseerde op woensdag 10 september een bijeenkomst waar
25  vertegenwoordigers van diaconieën  van de parochies in Purmerend op een locatie van Stichting Actief Talent aanwezig waren.
Een Stichting, die in opdracht van de Brijder Stichting dagbesteding levert aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol en drugs, psychische problemen hebben of door de reclassering geplaatst worden.
De diaconie van de Nicolaas parochie uit  Purmerend  heeft een nauw samenwerkingsverband met de Stichting. De diaconie zamelt o.a. kleding in, voedingsmiddelen en bankstellen. De ingezamelde goederen worden afgeleverd aan de Stichting.
De diaconie maakt natuurlijk ook gebruik van de Stichting om de noden van mensen te ledigen.
De Stichting heeft een winkel waar kleding wordt verstrekt aan mensen die niets hebben .
Warme Maaltijden worden bereid voor de deelnemers aan de dagbesteding opdat ze in ieder geval weer fysiek opgekrikt worden.
Een aantal deelnemers verrichten voor een lage vergoeding buitenwerkzaamheden, zoals plantsoenonderhoud voor de gemeente en tuinonderhoud voor particulieren en kleine onderhoudsklussen.
Uiteraard verwijst de diaconie mensen ook naar deze mogelijkheden.

Een informatieve avond, die veel ideeën oplevert en een avond waar je boeiende en betrokken mensen ontmoet, die zich belangeloos inzetten voor de naaste. Zij stimuleren de motivatie om je in te zetten voor mensen die zonder hulp verloren zijn.

Gert Jan van der Wal, diaken-pastor