Choral Evensong in Overveen: velen waren gekomen voor de prachtige zang! Op 23 april een nieuwe Choral Evensong!

Op zondag 12 februari vond de eerste Choral Evensong plaats in de kerk van Overveen. Meer dan 200 mensen waren door de sneeuw gekomen om de prachtige zang te horen van de Martinus Cantorij o.l.v. Choirmaster Paul Waerts. Dit koor zong het Anglicaanse “Avondgebed”, vandaar dat het begon om 17.00 uur. In Engeland is dit “Anglican chanting” zeer bekend en deze Cantorij heeft daar in vele kerken al opgetreden, zoals in de Westminster Abbey en de Saint Paul’s Cathedral in Londen.
Gastpredikant was Mgr. J. Hendriks, hulpbisschop van het Bisdom Haarlem-Amsterdam, die een boeiende overweging hield over de kracht van het gebed: bidden, niet op de automatische piloot, maar met het hart geeft kracht en steun!

Op zondag 23 april zal de Martinus Cantorij weer een Choral Evensong in de kerk van Overveen verzorgen. De uitvoering is elke keer anders. Gastpredikant is dan dominee Teunard van der Linden uit Zandvoort. Het duurt van 17.00-18.00 uur. Toegang gratis. Er is een deurcollecte.