Club BOAZ bezocht het kapelletje van Maria in Amsterdam: een bijzondere middag!

Zondagmiddag 23 juni 2019 was het dan zover. We gingen met een aantal kinderen en (groot)ouders  van Club BOAZ naar het kapelletje van Maria in Amsterdam om haar te bedanken voor het voorbije clubjaar. We werden opgevangen door de zusters die aan het kapelletje verbonden zijn. In Amsterdam verscheen Maria tussen 1945 en 1954 onder de titel Vrouwe van alle Volkeren. Terwijl kapelaan Beemster zich voorbereidde op de Heilige Mis, gaven de zusters uitleg over het schilderij, waarop te zien is hoe Maria daar verschenen is. Samen met de zusters mochten de kinderen op een viltbord, met de verschillende onderdelen die zichtbaar zijn in het schilderij, zelf het beeld samenstellen. Bij ieder onderdeel gaven de zusters uitleg over de betekenis. Dat was erg leerzaam. Ook gaven de zusters de kinderen en de meegekomen volwassenen een prentje met daarop het gebed en het beeld van de Vrouwe van alle Volkeren. De Syrische mensen kregen het gebedsprentje, dat in meer dan 80 talen verspreid is, ook in het Arabisch mee om het uit te delen in de eigen families. Vervolgens begon de Heilige Mis. Omdat het Sacramentsdag was, gaf kapelaan Nars uitleg over de verborgen Jezus, die levend bij ons komt in de Heilige Communie die Hij zelf is. We zongen de liedjes die de kinderen nog kenden van de viering van de Eerste Heilige Communie. Dat was fijn. Zo konden de kinderen ook goed meedoen. Ook vertelde kapelaan Nars over de Eucharistische wonderen die hadden plaatsgevonden in de kapel ten tijde van de verschijningen van Maria aldaar. Tenslotte baden we nog het gebed van de Vrouwe van alle Volkeren en daarna was het tijd om de benen te strekken.
We wandelden naar het pizza-restaurant om ook de uitwendige mens wat te versterken, die we daarna nog verkoelden met een heerlijk ijsje, ons aangeboden door het Syrische gezin. Het was een mooie middag die voor herhaling vatbaar is.

De kinderen, ouders en oma waren enthousiast over dit bezoek aan de mooie intieme kapel en het bijzondere verhaal.
Een moeder mailde: “Ik had alle BOAZ kinderen gegund dat ze erbij hadden kunnen zijn en eigenlijk ook alle andere kinderen die bij de kinderkerk komen. BOAZ is zo leerzaam en leuk voor ze. Ik vind echt dat kapelaan Nars dit goed doet.”

Het gebed van de Vrouwe van alle Volkeren:
Heer Jezus Christus, Zoon van de Vader, zend nu uw Geest over de aarde.
Laat de Heilige Geest wonen in de harten van alle volkeren, opdat zij bewaard mogen blijven voor verwording, rampen en oorlog.
Moge de Vrouwe van alle Volkeren, de heilige Maagd Maria, onze Voorspreekster zijn.
Amen.

Reacties zijn gesloten.