Vormsel van 10 tieners door Mgr. J. Punt in de Bavo-kathedraal

Op de vooravond van Pinksteren, hét grote feest van de Heilige Geest, was er in onze Sint-Bavo Kathedraal een mooi feest (8 juni 2019). Een aantal vormelingen uit onze regio ontvingen het Heilig Vormsel, het grote geschenk van de Heilige Geest. Onze bisschop, Mgr. Punt, vierde de H. Mis waar de vormelingen, families en andere vrienden en jongeren uit de regio bij waren. De bisschop preekte met sterke bemoediging voor de tieners om te leven vanuit de vreugde die de Heilige Geest geeft. Hij geeft kracht en moed, dat hebben we nodig als jonge gelovigen in deze wereld!

De muziek, verzorgd door de musici van het Haarlemse LifeTeen tienerprogramma, en de lezingen en de preek van onze bisschop bracht ons bij het moment dat alle tieners met de doopkaars in hun hand hun doopgeloften vernieuwden, staande voor de bisschop. Daarna kwamen de vormelingen een voor een met hun ouders naar voren om de handoplegging en zalving van de bisschop te ontvangen. Heel persoonlijk bad de bisschop intens en vormde hen: “Ontvang het zegel van de Heilige Geest, de gave Gods”. Met een glimlach feliciteerde hij elke vormeling.

Aan het einde van de H. Mis kreeg elke vormeling als cadeau een kleine olielamp, om het licht van Christus, ontvangen door de Heilige Geest, ook in hun leven uit te gaan dragen. Na de H. Mis bij de felicitaties stond er een stevige glimlach bij alle vormelingen. Het had indruk gemaakt; “het”? HIJ had indruk gemaakt en ze worden er op uit gestuurd om te blijven groeien in geloof en dat met vreugde uit te dragen in hun leven!

Het was een mooie groep om ruim een half jaar mee onderweg te zijn, te leren kennen. Alle leden van de werkgroep veel dank voor de hulp op vele manieren voor deze vormelingen.

Kapelaan Johannes van Voorst

 

Reacties zijn gesloten.