Mandela’s tekenen voor de vrede

Wendy Ates is parochiaan van de Antonius Paulus parochie. Zij roept ons op om op een zinvolle manier een gebaar te maken. Lees haar verhaal en laat je inspireren!

Dag allemaal,

Bij mijn dochter in de klas ging het erbij maatschappij leer ook over, parijs, Charlie, tv beelden,  een moslimjongen zei: mij moeder is bang om de straat op te gaan.

Dat bleef hangen in mijn brein. Bang zijn om over straat te gaan, in Nederland.

Nl heeft op de dam gestaan en in Haarlem is een stille tocht gedaan. Hoe verder?

De armoede en geloofsradicalisme hebben we vandaag niet opgelost. Het probleem is complex.

Maar die moeder die kan een teken van vrede wel gebruiken? Vandaag ga ik een mandela tekenen voor vrede voor die moslimmoeder.

Het is beter dan achter de tv blijven hangen en niks doen. Bidden in een kerk, ook dat werkt, maar dat duurt ook effe voor dat aankomt bij de moslimmoeder en wie weet bidden in een rk kerk, hoe komt dat op de juiste golflengte aan?

Hebben jullie een idee wat we kunnen doen en wat er al gaande is om aan mee te doen?

Weten jullie het nog, de bucketlist, hoeveel mensen hebben er meegedaan, duizenden, ik denk aan greenpeace die schrijven al jaren brieven aan gevangenen geloof ik, en de bekende vredesuren op de dam , in de kerk, het zwaaien naar gevangenen. En nu, wat kunnen we nu doen als teken van vrede?

Stel dat meer mensen mandela’s tekenen voor vrede en aan een ander geven, het lijkt mij mooi.

Misschien de muziek van John Lennon maar weer eens draaien. En hebben we nog ergens een PEACE ketting? Effe kijken op marktplaats!

Las laats in de krant  over een dominee of pastor die popmuziek in de keer ging draaien, nou dat is best een goed idee!

John Lennon ! desnoods op het orgel!

Kortom, vandaag teken ik een mandela voor een moslimmoeder, voor vrede. (via internet zijn er prachtige mandela te vinden….dus als je ook zin hebt…)

Groet

Wendy