Nieuw: De Familiezondag voor de hele familie! De eerste op 22 september!

Voor de hele familie, uit Haarlem en de BOAZ parochies en omstreken, elke vierde zondag van de maand in de Josephkerk, Haarlem.

De laatste tijd merken we dat in verschillende kerken van onze regio Haarlem en BOAZ op zondag gezinnen naar de kerk komen, die heel graag ook anderen van dezelfde leeftijd willen ontmoeten. Er blijkt duidelijk behoefte aan een mogelijkheid om met enige regelmaat andere gezinnen te ontmoeten, iets waar ook om wordt gevraagd door ouders van eerste communicanten en dopelingen van voorbije jaren. Natuurlijk zijn er zo nu en dan familie- of gezinsvieringen in onze kerken, maar dat is vrij onregelmatig. Daarom willen we vanaf september beginnen met iets nieuws: de Familiezondag. Omdat een heel aantal gezinnen elkaar al gevonden heeft bij de Josephkerk, zal daar vanaf september op de vierde zondag van elke maand de Familiezondag plaatsvinden. De Heilige Mis begint om 9.30 uur, waarbij de zang wordt verzorgd door het gezinskoor met zo nu en dan een bijdrage door de band van LifeTeen. Na de viering zal er een programma zijn voor de verschillende leeftijdsgroepen, waarna rond 12 uur de ochtend wordt afgesloten met een Potluck lunch (iedereen neemt iets lekkers te eten mee).

Doel is natuurlijk om de gezinnen de mogelijkheid te geven elkaar regelmatig te ontmoeten, maar ook om een gelegenheid te bieden om kennis te maken met onze kerk, met ons geloof. Ontmoeting staat voorop, terwijl het programma dat na de viering plaatsvindt iedereen wil uitnodigen om zich meer te verdiepen in het geloof en de eigen geloofsbeleving. De groepen zijn Bethlehem (0-3 jr), Nazareth (4-11 jr), LifeTeen (12-17 jr), Joseph (jongeren en ouders jonge gezinnen) en Maria (andere volwassenen). Elke groep een programma afgestemd op hun leeftijd en plek in het leven. Alle generaties zijn dus welkom!

De eerste Familiezondag vindt plaats op zondag 22 september, aanvang 9.30 uur
in de Josephkerk, Jansstraat 41, 2011 RT  Haarlem.
U bent altijd welkom, aanmelden is niet nodig!

Pastoor Bart Putter, Kapelaan Johannes van Voorst en Matthijs Jansen

Wijziging mistijden Josephkerk
Zoals u heeft kunnen lezen in de mededeling over de Familiezondag, zal vanaf september elke vierde zondag een speciaal ochtendprogramma worden aangeboden aan gezinnen en andere belangstellenden. Dit betekent dat de H. Mis die om 9.30 uur begint dan waarschijnlijk iets zal uitlopen en er ruimte nodig is om naar de groepen toe te gaan, reden waarom besloten is om de H. Mis van 10.45 een kwartier te verschuiven, naar 11.00 uur. Dit gebeurt vanaf het begin van het nieuwe schoolseizoen.

Vanaf 1 september zal de Gregoriaans gezonden H. Mis daarom elke zondag beginnen om 11.00 uur.

Het parochiebestuur