Vormsel

Iedereen die is gedoopt kan worden gevormd. Het is het sacrament waarmee je de kracht van de Heilige Geest ontvangt om je sterker in je geloof te maken. Meestal worden jongeren gevormd, maar ook volwassenen die wel zijn gedoopt maar niet zijn gevormd, kunnen alsnog het Vormsel toegediend krijgen. Net als bij de doop word je door de pastor-diaken of pastoor voorbereid op het ontvangen van het Heilig Vormsel. Bij jongeren gebeurt dit meestal in groepsverband, bij volwassenen meestal individueel. Volwassenen worden vooral tijdens de Paaswake gevormd (maar het kan ook tijdens een andere viering). Jongeren worden jaarlijks gemeenschappelijk gevormd.

Wilt u meer informatie over het Vormsel? Dan kunt u contact opnemen. Bijvoorbeeld na een H. Mis met de voorganger of neem contact op met het secretariaat via mail/telefoon secretariaat.boaz@outlook.com of 023-5277462. Zie voor overige contactgegevens onder kopje Contact.

Vormselvoorbereiding in Haarlem 2019-2020 voor kinderen vanaf groep 7 en 8 uit Haarlem en omgeving: Aanmelden kan vanaf nu!
In het vroege najaar 2019 gaan we als regio weer beginnen met de voorbereiding op het Vormsel. Het Vormsel is een van de drie Sacramenten (met het Doopsel en de Eucharistie/Communie) waardoor iemand vollediger deel wordt van de katholiek-christelijke gemeenschap. Een volgende stap om te groeien in het geloof!
Alle kinderen vanaf groep 7 zijn welkom om zich aan te melden. Let op, dit is iets eerder dan u misschien gewend bent! Het voorbereiden op de Sacramenten wordt de komende jaren op een vernieuwende manier aangepakt, daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten.

Als u interesse heeft om uw zoon of dochter hiervoor op te geven, laat het weten aan secretariaat.boaz@outlook.com.
Kapelaan Johannes van Voorst