Vrolijke boel in de tuin bij de H. Agathakerk en … lekkere pizza’s!

Op zaterdag 10 juni jl. was er een leuke middag georganiseerd voor de 25 kinderen die op zondag 21 mei hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan. Deze kinderen zijn afkomstig uit de BOAZ-parochies (de rk kerken uit Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout en Zandvoort).

De spelletjesmiddag vond plaats in de pastorietuin van de H. Agathakerk aan de Grote Krocht in Zandvoort. Er was een “levend ganzenbordspel” georganiseerd door een aantal vrijwilligers, waarbij kinderen allerlei leuke opdrachten moesten vervullen.

Ook vele broertjes en zusjes waren meegekomen en deden volop mee aan de spelletjes. De zon scheen en overal waren lachende gezichten te zien (zie de foto). Voor de ouders waren er koffie en thee in de ontmoetingsruimte van de kerk, waar kapelaan Nars Beemster een korte terugblik gaf op het Communietraject dat liep van januari tot mei en een vooruitblik gaf naar de toekomst, waarbij hij vertelde wat de kerk aan “kinderwerk” wil aanbieden.
Ook had hij een opdracht voor de ouders: in kleine groepjes konden zij vertellen wat hen bijzonder geraakt had tijdens het communietraject van hun kinderen. De ouders raakten hierover niet uitgepraat …. tot de pizza’s werden binnengebracht!

De kinderen en ouders werden getrakteerd op heerlijke, superverse pizza’s. Men kon punten kiezen uit verschillende soorten. Deze pizza’s waren gebakken door de vader van Rolito, 1 van de communicantjes, en tot verrassing van iedereen zei hij dat hij al deze pizza’s (30 stuks) aan de kerk schonk!

Big smiles voor de big pizza’s. Kapelaan Nars Beemster was blij en dankbaar voor dit gulle gebaar. Na afloop was er nog ijs voor iedereen.

Namens de BOAZ-parochies willen wij dan ook Salwan Garabeat, eigenaar van pizzeria Tel Aviv, Haltestraat 23a in Zandvoort, heel hartelijk bedanken!

Het was een geslaagde afsluiting van het Communietraject en een goed begin voor de toekomst!